Home / Vijesti / Svijet / PUTIN ĆE IH SMRVITI: Ako NATO napadne Rusiju čeka ih “zid” od 340.000 vojnika!
loading...

PUTIN ĆE IH SMRVITI: Ako NATO napadne Rusiju čeka ih “zid” od 340.000 vojnika!

Ruski predsednik Vladimir Putin na zapadnoj granici svoje zemlje, gde je NATO nagomilao snage, rasporedio je dodatne transportere, borbena vozila, avione, helikoptere i dronove. Očekuje se da će poslati još desetine hiljada vojnika kao i balističke rakete.

– Sada na zapadnoj ruskoj granici ima oko 1.500 transportera i borbenih vozila. Sva ta vojna tehnika je modernizovana. Osim toga, avijacija je pojačana i helikopterima “Mi-28” i “Mi-35”. Takođe, poslati su i avioni “Su-35” i dronovi koji lete na visini do 6,5 kilometara – pišu ruski mediji.

Oni dodaju da analitičari predviđaju da će Moskva na zapadnu granicu Rusije poslati još snaga.

– Očekujem da Rusija pošalje dodatne trupe na svoju zapadnu granicu. Tamo je oko 340.000 vojnika, a pretpostavljam da će Putin poslati još desetine hiljada njih. Takođe, verujem da će balističke rakete “Iskander M”, koje su u Kalinjingrad privremeno prebačene u oktobru, ostati tamo do daljnjeg. Istovremeno mislim da će još tih projektila biti poslato u kalinjingradsku oblast – kaže Martin Mekoli, profesor na Univerzitetu u Londonu.

Moskva dopremanje američke vojne tehnike i opreme vidi kao direktnu vojnu pretnju, najveću nakon Hladnog rata.

– Iako trenutno nikome ne odgovara rat u Evropi, ne treba zaboraviti da sukobi nekad počinju zbog najmanje greške. Sa NATO i SAD trupama u Istočnoj Evropi i bivšim sovjetskim republikama, i ruskom vojskom u neposrednoj blizini, postoji realna šansa da i najmanja greška izazove rat – objašnjava Mekoli.

NATO od 2014. godine gomila trupe na istoku Evrope u neposrednoj blizini granice sa Rusijom.

Poslednji vojni kontigent dopremljen je tokom vikenda. Tada su SAD u Nemačku dopremile 87 tenkova “abrams”, 20 komada samohodne artiljerije, 136 borbenih vozila “bredli”, stotine logističkih kamiona, transportera i “hamera”, kao i 4.000 vojnika.

Sva oprema i vojnici biće raspoređeni po Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj, Bugarskoj I Rumuniji.

About admin

Check Also

TEK SLIJEDI HAOS? Meteorolozi izmijenili pronogozu! Hladnoća i do -50ºC, a sve bi moglo trajati do..

TEK SLIJEDI HAOS? Meteorolozi izmijenili pronogozu! Hladnoća i do -50ºC, a sve bi moglo trajati ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com