Home / Vijesti / Crna Hronika / BORKO NIJE ŽELEO DA PRIMI ISLAM?! Evo zašto se ubio vođa Pink Pantera!
loading...

BORKO NIJE ŽELEO DA PRIMI ISLAM?! Evo zašto se ubio vođa Pink Pantera!

Tortura Ilinić je izvršio samoubistvo u ćeliji jer su ga osuđenici muslimani terali da promeni veru, a on to nije hteo, tvrde njegovi prijatelji

BEOGRAD – Prijatelji Borka Ilinčića (35), člana kriminalne grupe „Pink Panteri“, pretpostavljaju da je izvršio samoubistvo u zatvoru u Dubaiju jer je trpeo svakodnevnu torturu pošto nije hteo da pređe u islam.

Podsetimo, Ilinčić je pronađen mrtav 2. januara u zatvorskoj ćeliji, a prema zvaničnom saopštenju, preminuo je u snu od posledica infarkta.

Nije izdržao

Porodica pokojnog Ilinčića otišla je u Emirate da bi preuzela Borkovo telo.
– Postoje sumnje da je Borko u zatvoru trpeo malteretiranje drugih osuđenika, naročito drugih veroispovesti. Navodno, oni su ga terorisali jer je Srbin i pravoslavac. Prema informacijama do kojih smo došli, terali su našeg Borka da promeni veru – priča porodični prijatelj pokojnog Borka.

Kako saznajemo, u zatvoru u kome se Borko nalazio mahom su bili osuđenici druge veroispovesti.

– Oni su se striktno pridržavali pravila koja im vera nalaže, a i Borka su ubeđivali da se moli pet puta dnevno, što on nije nikako želeo. Usled pritiska koji nije mogao da izdrži, sumnjamo da je podigao ruku na sebe – tvrdi Borkov prijatelj i dodaje da Ilinčić nikada nije imao zdravstvenih problema.

Kurir je ranije pisao da će po dolasku u Srbiju porodica Ilinčić verovatno zatražiti obdukciju kako bi proverili informacije do kojih su došli.

Podsetimo, Ilinčić, koji je važio za vođu poznate banke pljačkaša i bio mozak čuvenog upada u zlataru u tržnom centru „Vafi“, služio je kaznu od 10 godina zatvora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izbegao doživotnu robiju

Čuvena „pljačka veka“ dogodila se 15. aprila 2007. „Pink Panteri“ su sa dva „audija A8“ uleteli u tržni centar, jednim od njih udarili u izlog zlatare i replikama pištolja za manje od jednog minuta iz zlatare „Graf“ odneli dijamante, nakit i satove čija je vrednost procenjena na 11 miliona evra.

Maskirani razbojnici uspeli su da se vrate u automobile, pobegnu iz tržnog centra i potom zapale „audije“.
– Ilinčić je bio vozač i njegova uloga je bila da obezbedi vozila za bekstvo iz Dubaija, ali i da jednim od dva ukradena „audija“ probije izlog zlatare, koju su potom opljačkali ostali članovi grupe – navodi se u optužnici.

Pokojni vođa „Pantera“ uspeo je da pobegne iz Emirata i prvom presudom je bio osuđen na doživotnu robiju. Međutim, pošto je u februaru 2014. identifikovan i uhapšen u Madridu, a godinu i po dana kasnije izručen UAE, na ponovljenom suđenju kazna mu je smanjena.

Ilinčić je, kako je Kurir pisao, do 2007. godine živeo u Beogradu, a porodica mu je i dalje u Srbiji.

Brate naš, počivaj u miru

Porukama na društvenim mrežama, članovi „Pink Pantera“ oprostili su se od Borka. Jedan od njih, koji se predstavio kao Panter, napisao je da ga nikad neće zaboraviti i da se zajedničkih dana provedenih u Evropi sećaju uz osmeh na licu: „Brate naš, počivaj u miru, sa neba nas prati, a mi te nikad zaboraviti nećemo. To smo što smo, kome se ne sviđamo, nek okrene glavu i put pod noge. Da, još nešto. Nikada stati nećemo“.

About admin

Check Also

TEK SLIJEDI HAOS? Meteorolozi izmijenili pronogozu! Hladnoća i do -50ºC, a sve bi moglo trajati do..

TEK SLIJEDI HAOS? Meteorolozi izmijenili pronogozu! Hladnoća i do -50ºC, a sve bi moglo trajati ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com