Home / Šokantno / Hladnokrvno ubio Palestinca: Izraelski vojnik proglašen krivim (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
loading...

Hladnokrvno ubio Palestinca: Izraelski vojnik proglašen krivim (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U Izraelu je završeno suđenje u kojem je izraelski vojnik Elor Azaria (20) proglašen je krivim za ubistvo Palestinca Abdul Fatah al-Sharif, koji je 15 minuta prije smrti nožem izveo napad na izraelske vojnike.  Incident se dogodio u Hebronu u marku prošle godine. Dvojica Palestinaca noževima su napali izraelske vojnike, jednog od njih su i ranili prije nego što je vojska otvorila vatru. Ramzi Aziz al-Qasrawi ostao je mrtav na licu mjesta, dok se Abdul Fatah al-Sharif previjao od bolova na tlu.

Ubrzo je na poprištu incidenta stigla i hitna pomoć, a 15 minuta nakon drame kamere su zabilježile Azarija kako hladnokrvno ubija povrijeđenog Palestinca. Ispalio mu je metak u glavu dok je Palestinac nepomičan ležao na tlu. Azaria se na sudu branio kako je bio uvjeren da Sharif imao prsluk s eksplozivom, ali sudija mu nije povjerovao.

On je zaključio da je ubistvo počinio iz – osvete. Nedugo nakon pritvaranja Azaria u Izraelu su uslijedile velike demonstracije i skupovi podrške. Čak je i nekolicina političara stala na stranu vojnika, ali vojni vrh je brzo saopćio kako ovaj potez šteti i sramoti izraelsku vojsku. Jednoglasno proglašavamo optuženog krivim za ubistvo bez predumišljaja i ponašanje nedostojno vojnika – kazala je glavna sudinica pukovnica Maya Heller. Presuda će biti izrečena kasnije, a najviša kazna za ubistvo bez umišljaja je 20 godina zatvora.

About admin

Check Also

NAMAMILI TINEJDŽERKU U NAPUŠTENU KOLIBU: A onda je 38 muškaraca naizmjenično silovali…

Nakon što su je namamili u napuštenu kolibu, mušarci su djevojku satima naizmjence silovali. Sumnja ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com